intellectueel eigendomsrecht

RECHTSGEBIEDEN

Intellectueel eigendom

IE is een dynamisch vakgebied, waarin Bauke zich heeft bekwaamd. Het omvat kwesties aangaande het auteurs-, merken-, modellen-, handelsnaam- en octrooirecht. ‘Intellectueel eigendomsrecht’ speelt overal: van de kunst tot de schoenenwereld en van de meubelbranche tot teksten. Daarvan kom je in de alledaagse praktijk voorbeelden te over tegen. Een ondernemer of particulier weet vaak niet wat hij/zij in handen heeft en weten niet welke weg voor bescherming dan wel een sommatie te bewandelen. Bauke kan hen als ‘design-advocaat’ adviseren en begeleiden.

Service Image

BENELUXVERENIGING VOOR MERKEN- EN MODELLENRECHT

Ik lid ben van de Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht (BMM). Dit is een vereniging voor specialisten op het gebied van IE, die regelmatig kennis uitwisselen.Beneluxvereniging voor merken- en modellenrecht
Service Image

INTERVISIEGROEPEN

Ik neem regelmatig actief deel aan intervisiegroepen, om te kunnen spiegelen en up to date te blijven wat betreft wetgeving en jurisprudentie.

VRAAG & ANTWOORD

Waarom heb ik een advocaat nodig?

Om eventuele rechten te registreren en/of u bij te staan aangaande een eventuele verhandeling dan wel een inbreukkwestie.

Komen de advocaatkosten ingeval van een IE-procedure voor mijn rekening?

Nee, wanneer uw vordering wordt toegewezen dan wel uw verweer wordt gehonoreerd, komen deze kosten in de regel volledig voor rekening van de verliezer.

Is procederen wel noodzakelijk?

Nee, vaak wordt een regeling getroffen. Echter, een procedure ga ik niet uit de weg en voer ik – indien nodig – graag voor u.

Meer vragen?

Mocht u nog meer vragen hebben, mail of bel gerust.

“Handed By is een A-merk en het is belangrijk dat ons merk en onze producten goed worden beschermd. Severs advocatuur is
voor ons een prima partner die ons helpt
met deze bescherming en optreedt
daar waar nodig.”

klant:Pim Witteveen – Handed by

VRAGEN

Laat me u helpen!

Heeft u nog geen antwoord op uw vraag? Stel ze gerust. Ik ben graag bereid deze te beantwoorden.